DSCN9264_edited.jpg

VILD MED TEKSTILER

Tekstil laboratoriet er det kreative rum, hvor Lene Thomasen formgiver tekstile projekter og arbejder med tekstile mønstre og teknikker. Hun videreformidler også sin viden og erfaringer om tryk, farver og sammenspillet med materialer. Det foregår blandt andet i forskellige undervisningssammenhænge både i forbindelse med workshops eller undervisningsforløb. Lene Thomasen har bl.a. undervist på Designskolen i Kolding i tekstile teknikker og er tilknyttet tekstilværkstedet på Godsbanen i Aarhus og UC Syd som ekstern underviser.

HÅNDTRYKTE MØNSTRE
10.jpg

Håndtrykte tekstilbaner til metervare i forskellige kvaliteter og størrelser i samme mønster. Håndtrykt på henholdsvis bambus, uld, silkesatin og silke organza og bomuld.

Håndtrykte HVIDT I HVIDT mønstre. Pigmenttryk og krymptryk på hvide fine batist kvaliteter.

Udstillet i vinduesparti i Gellerup, Aarhus under udstillingen FOMO 2017, Danske Kunsthåndværkere og Designere i region midt

baner i flegmatisk rum.jpg

Shibori en japansk metode til at danne mønstre ved hjælp af foldning, vikling og broderi og til sidst indfarvning. Der arbejdes traditionelt og eksperimentielt med forskellige japanske reserveringsteknikker.