IMG_2054_edited.jpg

FORMGIVNING

I mit virke som formgiver er det primære at arbejde med æstetik, design, form og bæredygtighed. Form er både det fysiske motiv øjet ser og hører især til de mange greb i forhold til idé, materiale, proportioner og farver, jeg tager, mens designet er under udvikling .

 

Jeg giver mønstre form på tekstiler. Mine værktøjer til at danne mønstre er kompositioner, farvesammensætninger og den negative form - mellemrummet mellem motiverne - som spiller en stor rolle i arbejdet, før de afgørende beslutninger om det hvide tekstils kvalitet og teknikker tages.

Den røde tråd i mit arbejde er fascinationen af mødet mellem tekstiler, mønstre, rum og lyset. Det er et evigt studie, jeg konstant bliver optaget af. Det er også at undersøge traditionelle tekstile teknikker og bringe dem i en nutidig kontekst. Min inspirationskilde finder jeg særligt i skævhederne - fejlen, fraværet, forskydningen, bagsidens tilfældigheder - som er en tro ledsager, når jeg opstarter et nyt projekt.

Mine erfaringer bygger på mange år med små eksperimenterende produktioner på det lille værksted og større tekstile produktioner både digitale og håndtrykte tekstilbaner, men også rådgivning til kunder i at løse tekstile opgaver.

© 2020 LENE THOMASEN

  • Tekstilwerk
  • Instagram - Grey Circle