IMG_7707.jpg

FORMGIVNING

I arbejdet med formgivning er det primære for Lene Thomasen at arbejde med æstetik, materiale, design, form og bæredygtighed, som de bærende elementer. Det er kendetegnende i alle sammenhænge både i bestillingsopgaver, og når der ligger spirende ideer på tegnebrættet til en  kommende udstilling.

 

Kompositioner, farvesammensætninger og den negative form er med til at danne mønstrene og spiller en stor rolle i arbejdet, før de afgørende beslutninger om det hvide tekstils kvalitet og teknikker tages. Inspirationen til mønstre finder hun ofte i det uperfekte, skævheder, fejl, fravær, forskydninger, bagsider -  grafiske streger får liv på papiret og mønstre tager form.

Den røde tråd i hendes arbejde er fascinationen af mødet mellem tekstiler, mønstre, rum og lyset. Det er et evigt studie, hun konstant vender tilbage til for at undersøge ud fra nye perspektiver. Ligeså optaget er Lene også af at fremhæve kvaliteten af traditionelle tekstile teknikker og at bringe formgivningen ind i en nutidig kontekst.