© 2020 LENE THOMASEN

M: +45 61 38 15 61      

lenethomasen@gmail.com

Lene Thomasen

Tekstilwerk

Landevejen 32A

8350 Hundslund

CVR 25569601

HÅNDENS ARBEJDE

I en tid, hvor digitalisering af håndværket har fået større vægt og industriens evne til at bruge avancerede teknikker kun vokser, og hvor kopiering af designere og kunsthåndværkers mangeårige slid og arbejde synes accepteret, er det blevet stadig vigtigere for mig at arbejde med det traditionelle håndværk tekstiltryk. Det er centralt i mit arbejde at sætte fokus på håndens arbejde og kunsthåndværkets kvaliteter.

 

Jeg arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til vores fag ved at vise udstillinger, hvor kunsthåndværket opleves bredt og nuanceret og fremstår i nye sammenhænge.

Siden jeg blev færdig uddannet har jeg været optaget af mødet mellem et mønsters gentagelse, rytmen i mønsteret, materialet, tekstilet i rummet og lysets indflydelse på tekstilet. Men lige så vel som det orkestrerede mønster og taktile overflader fascinerer mig, er tekstilets funktion og bæredygtighed også mit udgangspunkt.

Når jeg står overfor en opgave er grebet for mig at finde den rette balance mellem funktion, materiale, mønstre og farver - og det er både når det gælder de unikke tekstiler, fremstillet på det lille værksted eller når der skal produceres et større oplag til f.eks. virksomheder.

  • Tekstilwerk
  • Instagram - Grey Circle