top of page
20Officinet_RU_2022(1).JPG
Into the Woods 2022
Foto Rebecca Uth

INTO THE WOODS

Udstillingen er en kunstinstallation af tekstile værker bygget op af fortællinger fra skovene. Det er en undersøgelse af, om former, mønstre, farver og materialer alene kan genskabe oplevelsen af skoven i et udstillingsrum.

Tekstiler draperes, foldes og ophænges som enkeltstående stillebener og bringer udstillingen ind i et felt mellem interiør og kunst. Ved hjælp af forskellige tekstilkvaliteters iboende udtryk, det taktile og det visuelle inviteres publikum ind i skovens sanselige rum.

 

Tekstilformgiver Lene Thomasen har sat fortællinger i centrum for mønsterdesignet og kombinerer det grafiske udtryk med forskellige tekstile teknikker og virkemidler. Skoven afspejles i tekstile materialer i abstraktioner og genkendelige former.

 

Tanken med installationen er, at skabe et visuelt, sanseligt og æstetisk helle for os, der søger et øjebliks fordybelse i en hverdag, hvor gentagne omstillinger, nye tendenser, travlhed og høje forventninger er en rutine. Det er et rum for ”slow life” i storbyens omgivelser, hvor de tekstile værker udstilles og opleves. Er det nu også alene fred og ro der opstår eller sker noget andet i vores indre i mødet?

 

Hvert tekstilværk er en hyldest til skoven og iscenesættes i hver sin egen fortælling, der fremstilles som et stilleben. De er et vin­due ind i skovene og skaber tilsammen en stemning af den omsluttende, helende ro, som skoven danner.

 

Det tidskrævende arbejde med tekstiler og de udvalgte håndværksmæssige teknikker afspejler på flere måder skovens langsomme tempo. Den tekstile installation består af forskellige tekstile kvaliteter med mønstre og strukturer trykt med den traditionelle tekstiltryk metode, ophængt på trækonstruktioner, der inviterer til at bevæge sig rundt om værkerne. Kompositionerne på tekstilerne er kunsthåndværket, udtryksformen og sproget, der tilsammen bringer fortællingerne frem.

Udstillingssted: Officinet, Bredgade 66, København

 

Udstillingen er støttet af

Statens Kunstfond

Grosserer L.F. Foghts Fond

Ester og Jep Finks Mindelegat

Toyota-Fonden

Aarhus Possementfabrik

Statens Værksteder for Kunst

Danske Kunsthåndværkere & Designere

12Intothewoods_edited.jpg
25Intothewoods.JPG

SVÆVENDE TEKSTILER

 

Tekstiludstilling på Køng Museum juni-august 2022 sammen med Vævere Helle Trolle og Rosa Lützen. Udstillingen byder på svævende tekstilværker, der tager udgangspunkt i fascinationen af mødet mellem tekstiler, mønstre, rum og lys.

 

Tekstiludstillingen består af både tidligere viste og nye værker. Køng Museum, Bygaden 27, 4750 Lundby

https://www.sn.dk/vordingborg-kommune/museum-byder-paa-svaevende-sommerudstilling/

ON THE ROAD - PROCESSENS VÆSEN

Hvad sker der inde i designeren og kunsthåndværkerens inderste maskinrum, når et værk er i gang med at blive skabt? Denne proces er ofte kun synlig for den udøvende kunsthåndværker og designer og formidles sjældent til publikum.

Tekstil værket er en undersøgelse af, hvordan former båret af geometri, abstraktioner, farver og rytmer bliver alibi for en ny form. Udgangspunktet er cirklen, der er uden begyndelse og uden afslutning. Et eksperiment, hvor processen ses i de udstillede tekstiler – et mønster i transparente lag, der ved første øjekast opleves fragmenteret. Ved at bevæge sig rundt om værket, opstår nye former og sammenhænge.

 

rektangulær04.jpg
Udsnit af et af værkerne
Remazol på ubleget hør
IMG_2843.JPG
IMG_2848.JPG
Formare
Remazol på organza

HIMLEN OVER KLINTEN

Til Galleri Visbys udstilling i Lønstrup har Lene Thomasen skabt en række værker med titlen ”Himlen over Klinten”, juni-juli 2020. Inspirationen er Lønstrup Klint med det under- og overliggende hav og himmel, og værkerne er som vokset ud af linjer, flader, strukturer og små fortællinger fra foden af Klinten. I de tekstile værker har hun inddraget fascinationen af den monumentale virkning, klinten har på hende med grafiske virkemidler.

 

Lene Thomasen citerer her egne oplevelser af udviklingen, hvor igennem det tilsyneladende faste fundament bukker under for vandet fra himmel og hav, og blotlægger de oldgamle lerlag.

UDSTILLINGER 2014 - 2018

PINK POP OG POLYKROM

“Nicolai” Kolding (2014)

Pink Season

En gruppe af designfaglige undervisere på Designskolen Kolding
 

JAPANSK KULTURFESTIVAL

Farum Kulturhus (2016)

The Great Blue Sea

BORD TIL TO

Rådhussalen, Aarhus (2017)

Dating William Morris

Fællesudstilling, Danske Kunsthåndværkere og Designere, region Midtjylland

 

FOMO GELLERUP

Lejligheden "De fire temperamenter" (2017) ved Helene Vonsild.

Udstiller flere tekstiler.

Fællesudstilling, Danske Kunsthåndværkere og Designere, region Midtjylland

UGE 33

Det Røde Pakhus (2018)

Code Decode

DET HELE STARTER MED HVIDT

Frederikshavns Biblioteks Galleri

Udstiller en række tekstile værker.

Fællesudstilling sammen med tapetdesigner Heidi Zilmer (2018).

OVERGANG

Sondrup Kunsthal, Sondrup Strand (2018)

bottom of page