Formare (at forme)
On the Road - processens væsen 2020

UDSTILLINGER

HIMLEN OVER KLINTEN

Til Galleri Visbys udstilling i Lønstrup har jeg skabt en række værker med titlen ”Himlen over Klinten”. Som noget nyt har jeg lagt trykrammen lidt i baggrunden og i stedet arbejdet direkte med forskellige redskaber for at opnå det ønskede udtryk. Inspirationen er Lønstrup Klint med det under- og overliggende hav og himmel, og værkerne er som vokset ud af linjer, flader, strukturer og små fortællinger fra foden af Klinten. I mine tekstile værker har jeg inddraget min fascination af den monumentale virkning, klinten har på mig med grafiske virkemidler.

 

Jeg citerer med udstillingen her min egen oplevelse af udviklingen, hvor igennem det tilsyneladende faste fundament bukker under for vandet fra himmel og hav, og blotlægger de oldgamle lerlag.

Udsnit af et af værkerne
Remazol på ubleget hør

ON THE ROAD - PROCESSENS VÆSEN

Hvad sker der inde i designeren og kunsthåndværkerens inderste maskinrum, når et værk er i gang med at blive skabt? Denne proces er ofte kun synlig for den udøvende kunsthåndværker og designer og formidles sjældent til publikum.

Værket er en undersøgelse af, hvordan former båret af geometri, abstraktioner, farver og rytmer bliver alibi for en ny form. Udgangspunktet er cirklen, der er uden begyndelse og uden afslutning. Et eksperiment, hvor processen ses i de udstillede tekstiler – et tredimensionalt mønster, der ved første øjekast opleves fragmenteret. Ved at bevæge sig rundt om værket, opstår nye former og sammenhænge.


Gruppe udstilling i Huset for Kunst og Design,

forår 2020 i Holstebro og efterår 2020 i Aarhus

UDSTILLINGER 2014 - 2018

PINK POP OG POLYKROM

Med udstillingen ”Pink, Pop, Polykrom” sætter en gruppe af designfaglige undervisere på Designskolen Kolding fokus på farven gennem eksempler på, hvordan farven og dens væsen har indflydelse på vores skaben, resultater og den måde, disse opleves.
Udstilling i “Nicolai” Kolding (2014)

THE GREAT BLUE SEA

Et møde mellem japanske og danske tekstile traditioner. Inspirationen er havet, som begge lande er omgivet af og har været afhængig af i hundredvis af år på godt og ondt. Værket består af ophængte tekstil baner som i sin helhed viser havets bevægelser. Det er skabt ud af abstraktioner og fortolkninger af det store blå hav. Når man kommer tættere på værket, vil man på de enkelte baner finde elementer fra havet og måske få en fornemmelse af vandet i form af det lette og transparente materiale.

Udstilling i Farum Kulturhus (2016)

DATING WILLIAM MORRIS

Ta’ med på en date med tekstildesigneren fra det 21. århundrede og 1800-tallets mønsterekvilibrist og fader til det moderne kunsthåndværk, William Morris. En mønstereksplosion i tid og rum rejser sig fra dugen og sætter rammen for stævnemødet, som finder sted i gabet mellem træsnit og digitalisering. Udgangspunktet er fælles: Begge har vi en forkærlighed for det gamle håndværk, formgivningen og mønstrene på tekstiler. Så måske opstår en romance?

Udstilling "Bord til To", Rådhussalen, Aarhus (2017)

CODE DECODE

Har vi styr på det? Vi trykker på en knap og vores digitale redskab ordner det uproblematisk for os - eller gør det?

Udstilling "FOMO Gellerup" i lejligheden "De fire temperamenter" /  fra det koleriske rum. (2017)

Nye baner i serien trykt på bomuld og i silke udstilles på UGE 33 i det Røde Pakhus (2018) og i Frederikshavns Biblioteks Galleri med titlen "Det hele starter med hvidt" -  en udstilling sammen med tapetdesigner Heidi Zilmer (2018).

SHIBORI

Tekstilbaner indfarvet med den traditionelle japanske shiboriteknik. Metoden giver et levende, uforudsigeligt og varieret udtryk. Tørklæder i Silkesatin 60 x 210 cm.

Udstilling "FOMO Gellerup" i lejligheden "De fire temperamenter" /  fra det flegmatiske rum. (2017)

OVERGANG
For enden af vejen findes en overgang - En overgang mellem land og vand - Vi bevæger os fra et sted til et andet - Hvad forlader vi og hvad møder vi på min vej? - Hvor tæt er vi på det nye og hvordan ser det ud? - Tiden vil vise…. / Sondrup Strand ved overgang mellem strand og fjorden.

VILLVIN KUNSTHÅNDVÆRKERMARKED 2018, RISØR, NORGE

Deltager for første gang på kunsthåndværkermarked i den skønne gamle fiskerby Risør på Norges østkyst.

facebook: Villvin Kunsthåndverkmarked  -  2. helg i juli hvert år

UGE 33

Inviteret til udstilling af UGE 33. Det røde Pakhus i Hobro.

DET HELE STARTER MED HVIDT

Fælles udstilling med Heidi Zilmer (http://www.zilmers.com/heidi_zilmr_i1.html). Frederikshavns bibliotek.

© 2020 LENE THOMASEN

  • Tekstilwerk
  • Instagram - Grey Circle