DSCN9264_edited.jpg

VILD MED TEKSTILER

Tekstil er et vidunderligt materiale, som til stadighed overrasker mig, og samtidig er et materiale, som jeg har arbejdet med i en årrække. Bag mig er mange års erfaringer i at arbejde med forskellige tekstile teknikker og min nysgerrige tilgang har givet et bredt og solidt kendskab til, hvad der er af muligheder inden for den tekstile verden.

Jeg videreformidler min viden og erfaringer om tryk, farver og sammenspillet med materialer. Det gør jeg i forskellige undervisningssammenhænge både i forbindelse med workshops eller undervisningsforløb. Jeg har bl.a. undervist på Designskolen i Kolding i tekstile teknikker og er tilknyttet tekstilværkstedet på Godsbanen i Aarhus som ekstern underviser.

AKTUELLE UNDERVISNINGSFORLØB

Japanske vikle metoder kombineret med broderiteknikker

Vi arbejder med forskellige japanske vikle metoder og syninger på tekstiler og garner. Vi planlægger processen og indfarver vores hvide tekstiler og eventuelt broderigarn. Vi bruger forskellige redskaber og metoder til at danne mønstre som vores udgangspunkt for viderebearbejdning. Når vi har opnået vores ønskede farve, broderer vi med de teknikker vi kender på vores indfarvede tekstil og eventuel med de indfarvede garn.

Tekstiltryk i mekanisk reserver på forskellige materialer

Kurset er målrettet kursister, der brænder for at arbejde med metoder, der skaber ny strukturer og udtryk i tekstilet. Vi krymber, limer og udbrænder i materialer, og sigter mod eksklusive udtryk. Vi arbejder med forskellige metoder på forskellige naturmaterialer med mønstre, som er målrettet disse teknikker.

Design af mønstre til tryk

En saks, en form, et fraklip, en rytme. Ved ganske enkle metoder danner vi mønstre til en viskestykke kollektion. Mønster overføres til en trykramme og trykkes på tekstilkvaliteten. Forskellige farvekombinationer afprøves med samme ramme. En lille designproces er i gang.

Andre kurser kan tilrettes så det passer til erfaring, niveau, faciliteter og kursuslængde.

Både korte og lange kursusforløb kan aftales og undervisning kan komme til jer.

 

Tekstiltryk med remazol (reaktiv farvetype)

Håndtryk motiv med ramme på cellulose, uld eller silke.

Mønsterbearbejdning. Erfaringer med tryk og tid kræves.

Tekstiltryk med pigmentfarver. Håndtryk motiv med ramme. Materiale kan være på de fleste materialer, der tåler varme. Det kan være på indkøbte restprodukter. Ingen forkundskaber er nødvendige.

Japansk Shibori. Foldning og indfarvning med remazol. Tekstiler og/eller garner

Der findes mange måder at skabe mønstre med japanske teknikker. Kurser kan tilrettes målgruppe. Tidskrævende kursus forløb.

Japansk Shibori. Foldning og indfarvning med kype (kold indfarvning). Tekstiler og/eller garner. Denne metode med kypefarver er velegnet til korte kurser og kan give hurtige resultater og sjov at lege med. Ingen forkundskaber er nødvendige.

Kontakt mig gerne for et kursusforløb her

© 2020 LENE THOMASEN

  • Tekstilwerk
  • Instagram - Grey Circle